Hem     Nyheter    Kontakta oss     Våra studerande berättar     Arbetsgivarna berättar    
Östsvenska Yrkeshögskolan, logotyp Inspirationsbild

Geodetisk mätningstekniker

2 år, 400 Yh-poäng
Motala


Som mätningstekniker har du ett självständigt praktiskt arbete där du använder avancerade tekniska instrument och dataprogram så ett intresse för och kunskaper i matematik och datoranvändning är en bra bakgrund för dig som söker.

I ditt framtida yrke kommer du att vara ute och genomföra mätningsarbeten vid olika sorters anläggningsarbeten t.ex. väg och järnväg. I denna utbildning, som har tagits fram och genomförs tillsammans med branschen, ingår även moment som laserskanning och maskinstyrning.

Det moderna mättekniska arbetet utförs med hjälp av modern teknologi så som totalstation och GPS och är till stor del ett enmansarbete. De mätningar som görs ligger till grund för byggnation och kartering av fastigheter, infrastruktur och industrier - antingen som en direkt utsättning eller för bearbetning i olika yrkesanpassade dataprogram.


YH-utbildningar!

Behörighet och särskilda förkunskaper

För att vara behörig till denna utbildning krävs, utöver den grundläggande behörigheten för yrkeshögskola, särskilda förkunskaper.

Du behöver godkänt betyg eller över i de gymnasiala kurserna:

• Matematik A/1 (1a, 1b eller 1c)

• Naturkunskap A/1 (1a1, 1a2 eller 1b) alternativt godkänd kurs i fysik/teknik

Om du saknar betyg och intyg som gör dig behörig men har motsvarande kunskaper kan du ansöka via fri prövning. Då tar vi hänsyn till din reella kompetens. Skicka i sådant fall med ett personligt brev i din ansökan där du förklarar hur du har de kunskaper som krävs för behörighet.

Hälsa på hos oss på skolan!

24Corren gjorde i slutet av januari ett reportage om den här utbildningen där de hälsade på hos klassen som tar examen våren 2014.

24Corren

Utbildningen genomförs tillsammans med
Motala kommun.

Motala kommunVåra utbildningar

Sök utbildning

Vad är yrkeshögskolan?

Behörighet


Startdatum: Ingen start hösten 2017.

Till denna utbildning ser vi gärna sökande från hela landet, då arbetsmarknaden för mätningstekniker är nationell och rekryteringsbehovet samt arbetsplatser för praktik finns över hela Sverige.

Mer information:

Informationsblad »
Utbildningsmål och Kurser »

Våra studerande berättar:

Henrik fick jobb genom praktiken!

Kontaktperson:

Eva Ekinge
0141-22 50 42
eva.ekinge@motala.se

Webbplats:
www.motala.se

Adress:
Hårstorpsgatan 37 Motala (Visa)


YH-utbildningar!