Hem     Nyheter    Kontakta oss     Våra studerande berättar     Arbetsgivarna berättar    
Östsvenska Yrkeshögskolan, logotyp Inspirationsbild

Nyheter

Beslut och nytt sista ansökningsdatum

2017-12-08

Den 26 januari kommer Myndigheten för yrkeshögskolan med besked om vilka utbildngar som blir beviljade till hösten 2018.

De vi säkert vet, hittills, att vi startar HT 2018 är:

Observera även att ny sista ansökningsdatum är den 15 april 2018.

All information om utbildningarna och när ansökan öppnar kommer på här på hemsidan under februari.

Enstaka kurser

2017-10-08

Vissa av yrkeshögskoleutbildningarnas kurser går nu att läsa som enstaka kurser. Du läser då tillsammans med befintlig klass och får ett utbildningsbevis efter avslutad kurs. Förkunskapskraven är desamma som för hela utbildningen och om det finns fler sökande än platser sker ett urval. Studierna berättigar till studiestöd från CSN.

Just nu finns nedanstående kurser att söka hos Östsvenska Yrkeshögskolan. Samtliga kurser ingår i utbildningen Software developer embedded systems/Internet of things, och det är alltså förkunskapskraven och urvalsprinciperna för den utbildningen som gäller även för de enstaka kurserna. Utbildningen bedrivs av Mölk Utbildning AB i Linköping (Mjärdevi):

För att läsa mer om kurserna och förkunskapskraven, klicka här för att ansöka, skicka ett mejl till lotta.lexen@osyh.se så blir du kontaktad.

Varmt välkommen till oss!

Till dig som sökt till Vårdadministratör och Stödpedagog

2017-05-23

Vi har nu mailat ut inbjudan till tester, för behöriga, på Vårdadministratörsutbildningen och till informationsmöte till Stödpedagogutbildningen. Var uppmärksam på att din inbjudan kan hamna i skräpposten beroende på vilka inställningar ditt e‑postprogram har. Kontrollera både din inkorg och din skräppost.

Ny utbildning inom Produktionsutveckling

2017-03-16

Tillsammans med Industrikompetens fick vi i februari vår ansökan om att få bedriva en Yh-utbildning till Produktionsutvecklare beviljad av myndigheten för yrkeshögskolan. Ett glädjande besked för det 25-tal företag som står bakom utbildningen och har stora behov av produktionsteknisk kompetens. Det kommer vara Mölk Utbildning som håller i utbildningen i Mjärdevis lokaler, ihop med de IT-utbildningar man redan har.

Läs hela pressmeddelandet här: http://www.industrikompetens.se/ny-utbildning-inom-produktionsutveckling

Nya utbildningar och på nya orter!

2017-02-15

Östsvenska Yrkeshögskolan har fått beviljat 16 utbildningar till hösten. Idag öppnar ansökan till samtliga utbildningar och ansökningen pågår fram till den 15 maj. Vi har också glädjen att kunna berätta att vi nu finns på fler orter med utbildningen Lokförare; Hässleholm, Stockholm och Sundsvall.

Utbildningarna med start HT-17 är följande:

Vi har din framtid i fokus – ta chansen redan i höst att påbörja en utbildning som leder till jobb!

Är du undersköterska och vill specialisera dig?

2016-10-28

I januari startar en ny omgång av utbildningen Specialistundersköterska anestesi- och operationssjukvård i Linköping, och fram till 31 oktober kan du ansöka om en plats på den. Utbildningen är på två år (200 YH-poäng) och läses på distans på halvfart. Lärande i arbetslivet (LIA) utgör 50 procent av utbildningen.

Som specialistutbildad från denna utbildning kan du arbeta både som anestesiundersköterska och operationsundersköterska. Att arbeta som undersköterska på operationsklinik innebär att du dagligen handskas med avancerad teknik och svårt sjuka patienter.

Läs mer under Våra utbildningar för att se om det här är rätt utbildning för dig, och varmt välkommen med din ansökan!

Är du sugen på att utbilda dig inom ett eftertraktat yrke?

2016-10-22

Då kommer det finnas gott om chanser under nästa år för idag presenterar Myndigheten för Yrkeshögskolan statistik för de ansökningar som gjorts för att bedriva utbildningar nästa år, och där kommer Östergötland på 5:e plats!

Vi på Östsvenska Yrkeshögskolan har hela 29 ansökningar om utbildningar inlämnade, främst i Östergötland men också i övriga landet. Intressant tycker vi är att utbildningar inom samhällsbyggnad och byggteknik ökar mest, så har du funderingar på att bli tex byggledare så har vi en utbildning för det. Läs gärna mer på vår hemsida i väntan på att nästa års utbildningar ska utlysas.

Träffa oss på mässa i mars!

2015-01-17

Tisdag den 10 mars kl 14-18 kan du träffa representanter för våra utbildningar på YH-mässa i Norrköping på Renströmmen.

Onsdag den 11 mars kl 14-18 kan du träffa representanter för våra utbildningar på YH-mässa i Linköping i Missionskyrkans foajé.

Klicka här för mer information om YH-mässa »

Ny yrkeshögskoleutbildning för mjukvaruutvecklare får starta i höst

2015-01-21

Av de totalt elva utbildningar som beviljades i Östergötland kommer fyra utbildningar att drivas av Östsvenska yrkeshögskolan. Förutom den helt nya utbildningen Mjukvaruutvecklare inbyggda system i Linköping fick följande pågående utbildningar klartecken att bedrivas i ytterligare två år:

• Kvalificerat inköp och upphandling, 2 år, Norrköping
• Drifttekniker, energiteknik, 2 år Norrköping
• Management inom Hotell- och besöksnäringen, 2 år Söderköping

– Vi är mycket glada över att en fjärdedel av våra utbildningsansökningar blev beviljade. Särskilt med tanke på att årets anslag till Myndigheten för yrkeshögskolan minskat och bara 20-25 % av ansökningarna kunde godkännas, till skillnad mot 30 % tidigare år. - säger Östsvenska yrkeshögskolans VD Ann-Charlotte Thorén.

Ansökan till våra nya utbildningar som startar i höst öppnar inom kort.

Om du som arbetsgivare vill engagera dig i någon av våra utbildningar är du hjärtligt välkommen att kontakta oss.

Snart är det skoldags!

2014-08-04
Nu är vi på Östsvenska Yrkeshögskolan tillbaka efter en härlig sommarsemester och vi ser fram mot att snart få träffa både återvändande och nya studerande på våra utbildningar!

Har ni några frågor till oss inför start nås vi via info@osyh.se!

Semestertider

2014-06-26
Vi önskar alla en härlig sommar!

Under v 28-31 är kontoret stängt för semester. Vid brådskande ärenden kan ni ta kontakt med Ann-Charlotte Thorén. Gäller dina frågor våra olika utbildningar finns kontaktpersoner för vardera utbildning på respektive informationssida.

24Corren hälsade på i Motala

2014-01-27
24Corren gjorde idag ett reportage om Östsvenska Yrkeshögskolan och Motala kommuns utbildning Geodetisk mätningstekniker.

24Corren

Reportage i SVTs Östnytt

2014-01-20
SVTs Ötsnytt gjorde ett reportage om Östsvenska Yrkeshögskolan och vår nya utbildning Byggledare som startar hösten 2014 i Norrköping.

8 nya utbildningar i höst

2014-01-15
Östsvenska Yrkeshögskolans nya yrkeshögskoleutbildningar med start höstterminen 2014;

• Mjukvaruutvecklare, Linköping
• Mjukvarutestare, Linköping
• Stödpedagog inom funktionshinderområdet/LSS, Söderköping
• Vårdadministratör, Söderköping
• Byggledare, Norrköping
• Produktutformare, konfektionsbranschen, Norrköping
• Kvalificerad skötare inom psykiatrisk vård och omsorg, Motala
• Geodetisk mätningstekniker, Motala

”Vi är mycket tacksamma och glada över det besked vi fått i dag. Det är mycket glädjande att myndigheten för yrkeshögskolan har sett till behovet av dessa kompetenser på arbetsmarknaden i Östergötland och kvaliteten i våra utbildningar när de fattat sina beslut.”- säger Östsvenska yrkeshögskolans VD Ann-Charlotte Thorén.

Ansökan till våra nya utbildningar som startar i höst öppnar inom kort.

Om du som arbetsgivare vill engagera dig i någon av våra utbildningar är du hjärtligt välkommen att kontakta oss.

Besked har skickats

2013-11-29
Du som ansökt till vår utbildning inom palliativ vård och avancerad omvårdnad på MoA Lärcentrum med start i januari 2014 ska i dag ha fått ett antagningsbesked via mail.

Om du inte nåtts av ett besked ber vi dig kontakta oss snarast.

På ny adress

2013-10-30
Östsvenska Yrkeshögskolan har flyttat. Nu hittar ni oss i Näringslivets hus i Linköping.

Besöksadress:
Ågatan 9
582 22 Linköping

Postadress:
Box 388
581 04 Linköping

Ansök nu!

2013-10-01
Nu är ansökan öppen till vår utbildning Undersköterska med specialistkompetens avancerad omvårdnad, palliativ vård som startar i januari 2014. Sista ansökningsdag är 5 november.

Vi ber er att lämna era ansökningar så snart som möjligt. Då har vi större möjligheter att nå er om vi har frågor eller om vi vill att ni ska lämna in kompletteringar. Det vi önskar få in är slutbetyg från gymnasium eller motsvarande samt intyg på arbetslivserfarenhet eller tidigare utbildning.

Tack på förhand!

Ansök här:

Till ansökningssystemet »

Examen!

2013-06-17
Var har många kreativa studerande på våra utbildningar! Den här videon är ett exempel på vad dom hittar på för att fira examen!
(Med tanke på musikrättigheterna så ligger videon "Content ID Dispute").

Se videon här:

The Service Team presents: Reload (your electric vehicle) »

Ansök nu!

2013-05-07
Nu är det en vecka kvar till sista ansökningsdag på våra utbildningar.

Ansökan stänger 15 maj. Vi ber er dock att lämna era ansökningar så snart som möjligt. Då har vi större möjligheter att nå er om vi har frågor eller om vi vill att ni ska lämna in kompletteringar.

Tack på förhand!

Vårdadministratör

2013-05-03
I dag har kallelse till informationsträff och urvalstester skickats ut till er som sökt vår utbildning Vårdadministratör med start i höst. Vänligen kontakta oss om du inte nåtts av ett besked via mail.

Lärare sökes!

2013-04-24
Curt Nicolin Gymnasiet söker lärare till våra utbildningar inom driftteknik och elkraft.

Läs mer:

Drifttekniker »
Elkraftskonstruktör »

Ansök nu!

2013-04-16
Nu är det mindre än en månad kvar till sista ansökningsdag på våra utbildningar och om du ska söka till Vårdadministratör i Söderköping är sista dag att ansöka redan 30 april.

Vi ber er dock att lämna era ansökningar så snart som möjligt. Då har vi större möjligheter att nå er om vi har frågor eller om vi vill att ni ska lämna in kompletteringar.

Tack på förhand!

Nu blir det ännu lättare att ta sig till Östsvenska Yrkeshögskolan

2013-03-28
Östsvenska Yrkeshögskolan har utbildningar på många olika orter i Östergötland och när pendeltågen i april börjar köra även till och från Motala hoppas vi att flera av er kommer att ha det lättare att ta sig till våra utbildningar i de städer som ligger utmed rälsen, dvs. Motala, Mjölby, Linköping och Norrköping.

Lär mer om pendeln här! »

YH-forum

2013-03-15
Vi har i två dagar varit i Nynäshamn på YH-forum som anordnas av Yrkeshögskoleförbundet. Där har vi träffat vänner från YH-Sverige och lyssnat på spännande föredrag.

Läs mer om Yrkeshögskoleförbundet:
Till YHF »

Vill ni se vad vi gör då och då är ni hjärtligt välkomna att följa oss på Facebook:
Till vår Facebook-sida »

Statistik från Myndigheten

2013-03-05
Myndigheten har presenterat glädjande statistik om jobb efter examen.

Läs mer:

Till nyheten »

Utbildningsledare sökes!

2013-02-22
Till vår utbildning inom demens söker Motala kommun en utbildningsledare.

Läs mer:

Till annonsen »

Yh4-mässa

2013-02-11
Snart är det dags för de årliga Yh4.se-mässorna i Linköping och Norrköping.

Mer information:

Mässinfo»

Ansökan öppen!

2013-01-29
Nu kan du söka till alla våra utbildningar via vårt ansökningssystem.

Med undantag för utbildningen till Vårdadministratör, som stänger ansökan 30 april, är ansökan öppen till 15 maj.

Vi ber er dock att lämna in era ansökningar så snart som möjligt så att eventuella kompletteringsbehov upptäcks i god tid.

Välkomna mer er ansökan!

Ansök här:

Till ansökningssystemet »

4 nya utbildningar i höst

2013-01-18
Östsvenska Yrkeshögskolans nya yrkeshögskoleutbildningar med start ht -13;

• Specialistundersköterska, avancerad omvårdnad och palliativ vård, Linköping
• Undersköterska med specialistkompetens inom demens, Mjölby-Motala
• Drifttekniker, energiteknik, Norrköping
• Hotellmanagement, Söderköping

”Vi är mycket glada över att myndigheten har sett till regionens stora kompetensbehov inom dessa områden och att de har gett oss och våra utbildningsanordnare på de olika orterna möjlighet att bedriva efterfrågade utbildningar”- säger Östsvenska yrkeshögskolans VD Ann-Charlotte Thorén.

Ansökan till våra nya utbildningar som startar i höst öppnar inom kort.

Om du som aretsgivare vill engagrera dig i någon av våra utbildningar är du hjärtligt välkommen att kontakta oss.

En klassiker

2013-01-08
Östsvenska Yrkeshögskolan AB satsar på friskvård!
Samtliga medarbetare är nu anmälda till Arbetsplatsklassikern 2013.

Arbetsplatsklassikern »

Vill ni utmana oss?

Julhälsning

2012-12-21
Östsvenska Yrkeshögskolan önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Antagning

2012-12-13
I dagarna har antagningsbesked skickats ut till er som sökt vår utbildning inom palliativ vård med start i januari. Vänligen kontakta oss om du inte nåtts av ett besked via mail.

Östsvenska Yrkeshögskolan

Nyheter

Kontakta oss

Våra ägare

Vad är yrkeshögskolan?