Kyl- och värmepumptekniker

2 år, 400 Yh-poäng

Startdatum: Hösten 2022 är inställd

Studieort: Linköping

 
Image

Som Kyl- och värmepumptekniker får du ett varierande arbete med mycket frihet, du jobbar ofta direkt med kunder och du får vara nära tekniken och det praktiska arbetet samtidigt som du är blir en duktig och kreativ problemlösare. Du kan jobba både självständigt med mindre projekt och i större team med stora uppdrag,

Behovet av utbildade kyl- och värmepumptekniker är mycket stort, yrkeskompassens karta som arbetsförmedlingen tar fram visar grönt (brist på kompetens) från norr till söder, vilket betyder att det finns mycket goda chanser till jobb direkt efter examen.

Skulle man gradera olika yrken och kompetenser efter hur viktiga de är för människan så är det ganska säkert att ”kyl- och värmetekniker” hamnar i toppen på listan.

Samtidigt så är det ett yrke ingen tänker på så länge det varken är för kallt eller varmt omkring oss. Oavsett om det handlar om vattentemperaturen i kranen, ventilationen, värme i elementen eller temperatur och luft i hockeyarenan när en publik på 8500 njuter av en spännande match. För att inte tala om när frysdiskarna eller kylrummen i mataffären nära dig inte håller rätt temperatur.

Du kommer att jobba nära kunden, lösa problem och ge goda råd. Men lika ofta är du med och projekterar kyl- och värmesystem i stora som små fastigheter innan du får vara med och bygga dem. Och när allt är på plats systemoptimera, skapa förebyggande service och kontrollscheman samt vara rycka ut på akutservice när något inte funkar som det ska. Och du kan lita på att du är den populäraste personen i rummet just då.

Behörighet och särskilda förkunskaper

Behörighet:
Grundläggande behörighet för yrkeshögskola, dvs. godkänd gymnasieexamen eller motsvarande.

Om du saknar betyg och intyg som gör dig behörig kan du ansöka via fri prövning. Då tar vi hänsyn till din reella kompetens.

Utbildningen bedrivs i samarbete med MÖLK

Image

Mer information:

Starten hösten 2022 är inställd

Kontaktperson

Magnus Mölk
0735-32 41 27
magnus@molk.com

Webbplats:
www.molk.se

Image