Rörtekniker med Svetscertifikat

2 år, 400 Yh-poäng

Image
Vill du ha ett intressant jobb där du väljer själv om du vill jobba i Sverige eller utomlands?

En Rörtekniker jobbar med en rad olika arbetsuppgifter, allt från rörsvetsning, reparationer och underhåll till rörmontage och rörinstallationer. Det kan t.ex vara projektering och konstruktion, sprinklersystem, kyl- och värmeinstallationer för att nämna några områden.

Du ska tycka om att ta kundkontakter och kunna bemöta och samarbeta med dem på ett professionellt sätt. Att du är noggrann och har ett säkerhetstänk är en förutsättning för yrket. Det ställer höga krav på hantverksskicklighet.

Utbildningen följer IIW:s kvalificerande riktlinjer och svetskurser och ger dig en gedigen kompetens som kan ge dig jobb både i Sverige och andra länder.

Du kommer att få lära dig svetsmetoder som TIG och MMA, upp till rörnivå. Svetsning i olika material och tjocklekar för att du ska få en bred och gedigen kompetens. Utbildningen ger dig, som klarar alla moment, svetsarprövningsintyg på TIG och MMA enl. EN ISO 9606, det är ett krav för att få utföra kvalificerade svetsarbeten.

Ritningsläsning med tex detaljritningar, isometriska ritningar och flödesscheman ingår också i utbildningen, det är nödvändigt för att kunna arbete inom rörteknik.

Ansökan är stängd

Nästa start: Hösten är inställd

Stefan Törnqvist
070-2780573
stefan.tornqvist@norrkoping.seUtbildningen bedrivs i samarbete med Bråvalla gymnasiet och Norrköpings kommun

ImageImageImage