Rörtekniker med Svetscertifikat

2 år, 400 YH-poäng

Image
Vill du ha ett intressant jobb där du väljer själv om du vill jobba i Sverige eller utomlands?

En Rörtekniker jobbar med en rad olika arbetsuppgifter, allt från rörsvetsning, reparationer och underhåll till rörmontage och rörinstallationer. Det kan t.ex vara projektering och konstruktion, sprinklersystem, kyl- och värmeinstallationer för att nämna några områden.

Du ska tycka om att ta kundkontakter och kunna bemöta och samarbeta med dem på ett professionellt sätt. Att du är noggrann och har ett säkerhetstänk är en förutsättning för yrket. Det ställer höga krav på hantverksskicklighet.

Utbildningen följer IIW:s kvalificerande riktlinjer och svetskurser och ger dig en gedigen kompetens som kan ge dig jobb både i Sverige och andra länder.

Du kommer att få lära dig svetsmetoder som TIG och MMA, upp till rörnivå. Svetsning i olika material och tjocklekar för att du ska få en bred och gedigen kompetens. Utbildningen ger dig, som klarar alla moment, svetsarprövningsintyg på TIG och MMA enl. EN ISO 9606, det är ett krav för att få utföra kvalificerade svetsarbeten.

Ritningsläsning med tex detaljritningar, isometriska ritningar och flödesscheman ingår också i utbildningen, det är nödvändigt för att kunna arbete inom rörteknik.

Ansökan öppen för sen anmälan.

Ordinarie ansökan har stängt, men vi tar emot sen anmälan. Det innebär att vi efter ordinarie antagning i mån av plats beaktar sena ansökningar i turordning. För att din ansökan ska kunna beaktas måste den vara komplett med alla handlingar som du vill åberopa för behörighet, t.ex. kopia av dina originalbetyg och annan dokumentation. Om du saknar något betyg som krävs för behörighet och söker på reell kompetens är det viktigt att dokumentation som styrker din reella kompetens finns med i din ansökan innan du skickar in den.

Nästa start: Hösten 2024

Studietakt: Heltid

Utbildningsort: Platsbunden i Norrköping

Behörighetsgivande förutbildning, BFU:
Om du ej uppfyller de särskilda förkunskapskrav som ställs kan du läsa en behörighetsgivande förutbildning, BFU, innan huvudutbildningen startar. Utbildningen är CSN-berättigad, heltid och på plats i Norrköping. Förutsatt att du blir godkänd på BFU garanteras du en plats på utbildningen. För att ansöka till BFU ansök till huvudutbildningen och skriv i din ansökan att du även vill ansöka till BFU.

Utöver grundläggande behörighet för yrkeshögskola ska du ha godkänt betyg i:

Kälsvets 1, Kälsvets 2, Stumsvets 1, Svets grund

Eller

VVS svets industrirör, VVS svets och lödning rör, VVS TIG-svetsning rör

Eller

Behörighetsgivande förutbildning, BFU

Om du saknar betyg och intyg som gör dig behörig kan du söka via fri prövning. Då tar vi hänsyn till din reella kompetens.

KONTAKT
Stefan Törnqvist

070-2780573
stefan.tornqvist@norrkoping.seUtbildningen bedrivs i samarbete med Bråvalla gymnasiet och Norrköpings kommun

ImageImageImage