Image

Expressleveransen

Affärslogistik
2 år, 400 Yh-poäng
Norrköping

För Daniel Johansson blev yrkeshögskoleutbildningen Affärslogistik verkligen en expressleverans in i arbetslivet. Han var inte ens helt klar när Stadium kontaktade skolan i Norrköping för att hitta bra personer till sin logistikavdelning. Efter en intervju och färdig examen blev jobbet som logistikkoordinator hans.

På Logistikprogrammet får du en bred utbildning som tränar dig för ett aktivt arbetsliv inom logistik, oberoende bransch. Du viger två år av ditt liv och blir anställningsbar från dag ett. Därifrån kan man sen jobba upp sig i organisationen.
För honom gick det i rasande fart. När han började på Stadium var det papper, penna, telefon och fax. Sen satsade de fullt ut: logistiken skulle vara hjärtat i företaget och Daniel Johansson fick aktivt delta i den utvecklingsprocessen. När så ägarfamiljen för ungefär sju år sedan ville ha Daniel som logistikchef tackade han ja på stående fot.

– Jag var bara 30 år och trodde väl aldrig att möjligheten skulle komma så snabbt. Fortfarande, när jag är sist på lagret och alla har gått hem, får jag nypa mig i armen. Jag har ju fått vara med från början och verkligen hjälpt till att bygga upp det här.

Att det blir attraktivt för arbetsgivare i närområdet att anställa har blivit tydligt i Norrköping som blivit lite av ett logistik-mecka. Företaget Indiska har flyttat sitt centrallager dit, Rusta är på gång.

– Utbildningen är ju skräddarsydd för att tillgodose branschens behov. De har varit med och bestämt att ”det här är viktigt att lära sig”. För mig var utbildningen absolut entrébiljetten till Stadium. Jag lever verkligen min dröm!

Förutom familjen med fru och tre flickor så är det just jobbet som är den stora passionen. Han menar att många har fel bild av logistik. Det handlar inte bara om lådor som ska förflyttas, utan mer om hur samspelet mellan människor, flöden och kommunikation ständigt kan optimeras.

– Mycket av jobbet går ut på att vara en duktig kravställare och få saker och ting att flyta på.

Idag förstår Daniel också varför läraren Berit Svensson var så hård på kursen i kommunikation:

– Det är viktigt att lära sig hur man anpassar sin kommunikation och beter sig på ett företag. Om inte Berit hade tvingat oss hade jag nog aldrig valt att utmana min rädsla att stå och prata inför folk. Nu älskar jag det; det ingår i mitt jobb. En av höjdpunkterna varje år är förmånen att få föreläsa på Linköpings universitet som jag gjort i flera år nu.

Fler röster:

Fler röster

Image