Medicinsk vårdadministratör

2 år, 400 YH-poäng

Image
Är du en duktig administratör och nyfiken på hälso- och sjukvård? Då är Medicinska vårdadministratörsyrket rätt val för dig.

Arbetet som medicinsk vårdadministratör kräver att du är noggrann och har goda kunskaper och intresse för det svenska språket i tal och skrift. Arbetsplatsen är ofta en vårdenhet där samverkan med vårdens alla professioner tillsammans ger patienter en god och säker vård.

Som medicinsk vårdadministratör är du ofta en nyckelperson i olika administrativa processer inom vården. Det kan till exempel vara att arbeta med journalföring från diktat, remisshantering, väntelistesamordnare och kontakt med patienter via receptioner, telefon och via 1177. Samarbetsförmåga och flexibilitet är egenskaper som kännetecknar en vårdadministratör.

Medicinska vårdadministratörens främsta arbetsredskap är IT, datorer och programvara som möjliggör en god och säker vård tillsammans med vårdens alla professioner. Det är inte ovanligt att medicinska vårdadministratören deltar i olika förbättringsarbeten och är den som får i uppdrag att ta fram information och statistik till rapporter och projekt.

Region Östergötland och Linvux har tillsammans skapat innehållet i utbildningen för att garantera att du får den yrkeskompetens som arbetsgivaren efterfrågar.

Sista ansökningsdag: 21 oktober 2024

Nästa start: Januari 2025

Studietakt: Heltid

Utbildningsort: Platsbunden i Linköping

Utöver grundläggande behörighet för yrkeshögskola ska du ha godkänt betyg i:

• Svenska B (Svenska 2)
• Engelska B (Engelska 6)

Om du saknar betyg och intyg som gör dig behörig kan du ansöka via fri prövning. Då tar vi hänsyn till din reella kompetens.

KONTAKT
Linda Karlsten

013-20 62 39
linda.karlsten@utb.linkoping.se

Hedvig Hellbrand
013-26 22 92

Hedvig.hellbrand@utb.linkoping.seUtbildningen bedrivs i samarbete med Linvux, Linköpings kommun

ImageImageImage